Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Ik, een keuken prinses? Nee!

Elke dag weer de vraag; wat gaan we vanavond eens eten. Pfoe, ik vind het altijd lastig om elke dag opnieuw iets eetbaars te verzinnen. En dan het boodschappen doen, ik snap niet dat sommigen voor een hele week al weten wat ze willen eten. Het is ook niet mijn favoriete klus dat koken, dat moet ik bekennen, maar toch wil ik graag gevarieerd en ook nog een gezonde prak op tafel zetten.

Wat ik wel heel erg leuk vind, is samen eten met mijn groepje jeugdvriendinnen! Daar word ik heel blij van. Als werkende moeder is soms best lastig om datums te prikken. Vaak zijn de weekenden al vol gepland, kan de een wel en de ander weer niet. De een werkt overdag en de ander werkt avonds. Pfff, hoe ga je dat nou weer organiseren?

Maar als je graag wilt, is er altijd een oplossing, toch? Wij eten om de zoveel tijd, om de beurt bij elkaar en pikken af en toe een weekendje om wat leuks te gaan doen. Maar nu hoor ik je denken, je vond eten koken toch niet leuk? Ja, dat klopt, maar we hebben het leuk gemaakt! We eten op een doordeweekse dag bij elkaar en de gastvrouw is ook de kok, haha! De mannen jagen we voor die avond het huis uit. Wacht even… misschien willen ze ook wel niet bij dat gekletst van ons zitten? ;-) Want er wordt heel wat afgebept!

De organisatie gaat als volgt; we hebben een grote tas vol met kaartjes. Nee, geen spelkaarten. Het zijn kaartjes waarop verschillende ingrediënten, landen, kookwijzen enzovoorts, staan. Elke keer als je de kok bent moet je een aantal kaarten uit de tas trekken om vervolgens met de producten, landen of kookwijzen een 3 gangen menu neer te zetten. Meer gangen mag natuurlijk ook! Maar dat is voor mij dus niet weggelegd.

          

Zo maak je het leuk en heb je meteen een steuntje in de rug voor het creëren van een heerlijke maaltijd! En zo probeer je jezelf elke keer te overtreffen, zelfs ik de niet keukenprinses! En dan eet je zo af en toe gewoon ‘Spaghetti al pesto di avocado in scodella di parmigiano....’.

             

Wat kan ik hiervan genieten en energie krijg je er ook weer van! Heb jij ook zoiets, wat je samen met vriendinnen doet? Of een manier hoe je eten koken leuk maakt?comments powered by Disqus