Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Sinterklaas, hoe zit dan nou?

Ik loop door de supermarkt en zie al die lekkere dingen voorbij komen. Nee, dan bedoel ik niet de knappe mannen. Maar die heerlijke chocoladeletters en die grote zakken met pepernoten. Dan denk ik, wat is het nog vroeg voor al die lekkernijen. O, ja en ik denk ook, dit is helemaal
niet goed voor mij ;-)

Maar de tijd gaat snel en de reclames vliegen je alweer om de oren, onderbouwd met allemaal prachtige cadeaus en de kids vullen hun verlanglijstjes al aardig. Dit wil ik ook en die wil ik heel graag… En zeker, er is al een heeeeele lange verlanglijst gemaakt. Die Sinterklaas mag zijn knip weer opentrekken. Of… hoe zit dat nou met sinterklaas?

Als hij niet in Nederland is dan bestaat hij niet, dat is allemaal nep, papa en mama kopen de cadeaus en vullen de schoenen. Of is dat nou niet zo? Maar als je hem dan weer op de tv ziet of in het echt, dan is het toch wel weer een heel indrukwekkende man, die toch wel heel echt lijkt.

Onze oudste zoon had vorig jaar al flink wat twijfels, of eigenlijk hij gelooft niet meer. Maar ja, cadeautjes krijgen is toch wel weer heel erg leuk. Wat moet ik nou wel of niet geloven? Wie doet de cadeautjes dan in onze schoen? Waar woont hij dan? Hoe oud is hij? Wat is het eigenlijk een ingewikkeld vraagstuk zeg.

En dan ook nog het hele gebeuren met de Pieten. Ze zijn al jaren zwart gekleurd en nu hebben ze alle kleuren. Hoe kan dat en waarom is dat? We hebben heel wat uit te leggen, denk ik. Misschien moeten we gewoon even lekker op de bank gaan zitten om het een en ander uit te leggen of laten we het gewoon zo, hij bestaat niet, punt..

Maar onderweg in de auto wordt er gesproken over Sinterklaas en dan komt toch die grote vraag, “Mam, hoe zit dat nou met Sinterklaas”. Ook zeg ik nog heel onschuldig “Hoe bedoel je, schat? Nou hij bestaat toch niet of heb ik dat verkeerd?

Dus toch maar even deze vraag bespreken. Nou weet je….Ik leg het hele verhaal uit hoe het zit met Sinterklaas. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar zijn reactie, dus ik vraag “Wat vind je daarvan?” Ow ja, joh dat had ik al lang al door. Maar voor mijn broertje heb ik niets gezegd. Jullie hebben mij gewoon voor de gek gehouden. Nu gelooft zijn broertje nog wel, dus dat voelt natuurlijk ook wel weer stoer ;-)

Zo dit grote vraagstuk is opgelost. Afwachten of hij nog zo sterk in zijn schoenen staat als de Sint weer in ons land is.

Zitten jullie ook al met dit vraagstuk?