Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Wat een actie!

Alle spullen in de tas, alle papieren mee, check, check dubbel check. Ja hoor, ik kan gaan. Op naar mijn afspraak, tommy wijst mij de juiste weg naar de plaats van bestemming. Niet voor mijn werk, maar een privé afspraak.

Aangekomen neem ik plaats in de wachtkamer en kijk een beetje rond. Mooi gebouw en strak ingedeeld. Ik word opgehaald door een oudere dame in een kokerrok en een iets te strakke blouse. Maar voor haar leeftijd ziet ze er goed uit. Goedemiddag mevrouw, is de reis goed gegaan, loopt u maar met mij mee. In dit kantoor kunt u plaatst nemen, wilt u koffie of thee? Ja lekker, een bakje thee, dank u.

Ik denk dat ze op de automatische piloot staat, want ik heb geen gelegenheid gekregen om te vertellen dat mijn reis goed is verlopen. Ik heb überhaupt helemaal geen woord kunnen uitbrengen. Dit begint al lekker, denk ik bij mezelf. Ken jij ook het verschil tussen een dag dat alles gewoon super verloopt. Dat je je to do list zo kan afvinken of een dag dat alles in de soep loopt?

Wat zijn de plannen, vraagt ze waarop ik overga tot uitleggen. Het is een vriendelijke vrouw die goed en duidelijk uitleg geeft op mijn ideeën. Ik luister naar haar verhaal en zit met de oor van de kop thee om mijn vinger, maar ik luister zo aandachtig dat ik dat vergeet en zeg “dat schrijf ik even op”. Maar ow nee! Ik begin te schrijven maar de kop thee zit nog om mijn vinger. Mijn thee vliegt over tafel en ik loop rood aan. Het voelt heel gênant, de dame lacht en zegt dat geeft toch niet en pakt een keukenrol en dept alles droog. Ken je dat gevoel dat je even zo’n luikje in de vloer wilt hebben, waarin je kan wegzakken?


Ik voel me wel een beetje ongemakkelijk, maar de dame in kokerrok gaat gewoon door met haar verhaal. Wat ik superfijn vind. Wanneer het gesprek is afgerond, lopen we naar de uitgang en zegt ze “nog een fijne dag en rij voorzichtig” en ze geeft me een knipoog. Ik snap natuurlijk wel wat ze bedoeld.

Heb je ook weleens van die blunders omdat je iets wat te zenuwachtig bent? Of ben je ook gewoon af en toe net zo klungelig als ik.

Geplaatst door Serina Klein op 13 september 2016