Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Geen twintiger meer maar wel een super dertiger!

Na een warme dag tut ik me op voor een avondje uit. Ik ben geen 20 meer dus ja, dan is er wat werk aan de winkel en daarbij ik ga ook niet ieder weekend meer op stap. Moet er trouwens ook niet aan denken, de volgende ochtend brak opstaan.

Als je 20 bent drink je zoveel mogelijk bier en mixjes, gooit nog wat shotjes achterover en je gaat gewoon door.  Je danst de hele nacht en voelt geen pijntje in je lijf. De volgende dag blijf je lekker wat langer liggen en je bent weer klaar voor het volgende feestje of een dagje shoppen met je vriendinnen. Als dertiger drink je niet te veel, neemt af en toe eens een frisje tussendoor en je let er op dat je op het juiste moment stopt met de alcoholische drankjes. Je danst en zingt nog wel de longen uit je lijf maar de volgende ochtend voelt het als of je in de boksring hebt gestaan. Heb jij dat ook of stap je fluitend uit bed?

Als je 20 bent denk je dat je altijd 20 blijft. Je bent vrij in het doen en laten wat je wilt, je bepaald zelf hoe laat je thuis bent en waar je heen gaat. Mensen boven de 35 zijn in jouw ogen al oud. Ook al heb je een zee aan tijd denk je dat je het super druk hebt en je agenda lijkt overboekt. Zo ervaarde ik dat tenminste en jij? Nu ben ik zelf 30 plus en bekijk ik het toch even anders, haha. Na het krijgen van kinderen veranderd je leven 180 graden en komen er andere dingen op je pad die voorrang hebben.

Maar goed we zijn klaar om op stap te gaan! Nee, niet één avond, dit wordt de tweede avond. Dit is niet de wekelijkse gang van zaken, maar het feest in ons dorp is meerdaags en kinderen logeren bij opa en oma. We hebben dus de handen vrij en nemen we het er even van.

Het is opnieuw erg gezellig en iedereen is lekker in de olie. Dan komt er een jongeman op mij af, zo’n broekie die tegen mij zegt: “Zo, jij alweer hier, je bent toch moeder dan moet je toch thuis zitten bij je kinderen”. Ik keek hem verbaasd aan en dacht bij mezelf, wat zeg jij nou. Assertief antwoordde ik: “Wat een originele openingszin”, draai me om en praat verder met mijn vriendinnen.

Later die avond dacht ik er nog even over na en praat erover met een vriendin. Achteraf moesten we er enorm om lachen en dachten, waar bemoeien mensen zich toch mee. Maar ja, dat heb je dan weer op een dorp. Desalniettemin we hebben weer een mooi feest gehad, op naar volgend jaar.

Kunnen jullie ook genieten van de een leuk feestje? Hoe verloopt een day-after na een stapavond bij jou?

Geplaatst door Serina Klein op 28 augustus 2016

comments powered by Disqus