Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Geniet!

Mijn naam is Lisa en ik ben trotse eigenaar van Lisa in the Sky (http://lisainthesky.com) . Ik houdt mij vooral bezig met lekker en gezond eten, anderen inspireren, maar ook van het leven blijven genieten. Van het leven blijven genieten kan alleen naar mijn mening als je leven in balans is. Ik zit nu in mijn laatste jaar van mijn opleiding, dat betekend dat ik dit jaar ga afstuderen aan de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Tijdens de schoolperiodes heb ik het altijd erg druk, omdat ik o.a. goede cijfers wil halen. Daarnaast heb ik ook nog allerlei hobby’s, mijn blog en een vriend. Hoe ik dit allemaal in balans (probeer) te houden lees je hieronder.

Als eerst probeer ik minimaal 1 keer per week, maar het liefst 2 of 3 keer te sporten. Hierdoor kan ik letterlijk alles even lekker van mij afzweten en de drukte even vergeten. Ik merk ook dat ik hierdoor veel meer energie krijg en weer energievol ergens tegenaan kan. Sinds kort heb ik het sporten weer opgepakt en ik merk echt dat dit verschil uitmaakt. Misschien vind je dit artikel (http://lisainthesky.com/2016/07/11/hoe-maak-je-sporten-leuker/) wel interessant over hoe je sporten leuker maakt.

Ook ben ik echt een planner. Ik maak to-do lijstjes en plan per week hoe ik mijn huiswerk voor die week ga aanpakken. Hierdoor creëer ik voor mijzelf een goed overzicht, waardoor ik ook zie hoeveel tijd ik nog over heb voor andere dingen. En vaak probeer ik eerst mijn to-do lijstje af te werken en krijg ik echt een fijn gevoel als ik weer wat kan afstrepen! Door dit te doen probeer ik zo min mogelijk gestrest te raken en vaak helpt dit ook. Doordat ik tijdens het begin van mijn opleiding vaak stress had, heb ik voor mijzelf een systeem bedacht om zo min mogelijk stress te ervaren. Hierover heb ik een artikel geschreven die je hier (http://lisainthesky.com/2016/07/17/hoe-om-te-gaan-met-stress/) kunt vinden.Ten slotte: geniet! Blijven genieten van het leven is zo belangrijk. Ja, school en werk is belangrijk. Maar jijzelf bent nog veel belangrijker. Blijf ook leuke dingen doen. Waar haal jij je energie uit bijvoorbeeld? Voor mij zijn dit zangles en koken. Dit blijf ik dan ook elke week doen, omdat ik hiervan energie krijg. En energie heb je weer nodig om goed te werken of schoolwerk te doen bijvoorbeeld. Maar gun jezelf ook de ontspanning, lekker een drankje doen met vrienden of jezelf trakteren op een heerlijke massage bij Rituals. Zo probeer ik mijzelf altijd te belonen na bijvoorbeeld een tentamenweek, na een periode van hard werken even ‘aandacht’ aan mijzelf besteden.
Hoe houdt jij je drukke leven in balans?

  Lisa