Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Leven in balans met kinderen

Voordat de kinderen geboren waren werkte in vijf dagen. Daarnaast sprak ik veel met vrienden af en waren er allerlei andere ‘verplichtingen’. Naast deze afspraken ging ik regelmatig hardlopen en in het weekend ging ik er graag per fiets of te voet op uit.

Nu met de kinderen is er toch wel een hoop veranderd in mijn leven. Ik werk drie dagen maar ben meer bezig dan ooit ervoor. De kinderen hebben natuurlijk een hoop aandacht en verzorging nodig. Het huishouden neemt veel tijd in beslag en er is natuurlijk ook nog werk. Samengevat: veel tijd bezig, weinig tijd voor jezelf.

Als de kinderen heel klein zijn heb je erg weinig tijd voor dingen buiten het huis zonder de kinderen. Wel probeerde ik in die tijd iedere week één keer te gaan zwemmen. Daarnaast ging ik vaak met de kinderwagen een rondje naar buiten.

Wat wij ook merkten was dat wij ieder weekend van alles gepland hadden. Ver vooruit waren de weekenden vol. Maar met kinderen heb je echt lege dagen nodig om even niets te doen. Sindsdien plannen we veel minder en kijken we in het weekend waar wij zin in hebben.

Inmiddels zijn de kinderen iets groter. Mijn man werkt vaak en is ook veel van huis. Ik merkte op een gegeven moment dat de balans tussen werk-kinderen-tijd voor mijzelf niet meer bestond. Toen heb ik aangegeven dat ik meer voor mijzelf wil doen. Sporten en buiten zijn werkt voor mij erg goed. En daarna bleek dat er in het dorp een fitnesscentrum was geopend waar je kan trainen op hoge intensiteit. In weinig tijd sport je op hoog niveau, waardoor je heel effectief bezig bent. Daarnaast zijn er lessen body core en pilates. Ik merk dat het sporten voor mij die balans brengt in het leven. Ook ben ik sinds deze zomer gaan windsurfen. Een of twee keer per week ben ik op het water, alleen met een instructeur en mijn plank. Als ik aan andere dingen denk val ik van mijn plank en eerlijk gezegd ben ik ook alleen maar bezig met surfen en buiten zijn.

Het bloggen is ook een manier van tijd voor mijzelf. Ik ben ergens mee bezig wat ik heel erg leuk vind en waardoor ik als mijn man niet thuis is toch iets leuks kan doen in plaats van televisie kijken of nog meer schoonmaken.

Wat voor mij ook werkt is om met de kinderen een dagje naar een stad of strand te gaan. Ik huur een fiets, een kind voor en een kind achter en we ontdekken de stad of de kust. Overal koffie drinken, stoppen bij speeltuinen en allerlei nieuwe dingen ontdekken. Hierdoor zijn we er echt uit, er is geen huishouden en ik ben in beweging met de kids. Dat helpt mij om de balans te vinden in mijn drukke leven.


Geplaatst door Karlien de Bruijn op 31 augustus 2016 


Wie is Karlien?

Karlien is getrouwd, moeder van twee kinderen (4 en 2 jaar), bedrijfsjurist en blogger. Op haar blog www.livinglienlife.nl schrijft zij over reizen, vakanties en hotspots met kinderen. Eventueel: je kan haar ook op Facebook volgen (www.facebook.com/livinglienlife).