Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Ontspan jij van je sport of is het pure inspanning?

Voor mij is de paardensport een echte uitlaatklep. Ik kan enorm genieten van die mooie beesten. Het is voor mij een sport en tegelijk een hobby maar ook een dagelijks dingetje dat in je leven zit ingebakken.

Van welke sport kan jij enorm genieten?

In alle drukte vind ik het heerlijk om samen met mijn paard te ontspannen, even met je gedachten in een andere wereld. Lekker oefenen in de rijbak of een rondje langs de dijk. Met dit zonnige, warme weer start ik op tijd, zodat ik voor de ergste hitte klaar ben, dat is fijn voor mijn paard en mijzelf. Na het rijden zet ik mijn paard onder de douche, daarna even insprayen tegen de vliegen en dan breng ik haar naar de wei en mag ze lekker gaan rollen. Een super gevoel geeft dit, ik kan er weer met volle energie tegenaan. Dit is echt in- en ontspannen, goed voor lichaam en geest.

                              

Een paard is net een kind, je hebt zorgplicht. Je hoeft ze nog net niet op de wc te zetten maar het scheelt weinig. Het is niet alleen de dagelijkse verzorging maar zij moeten bijvoorbeeld ook om de acht weken naar de hoefsmid, jaarlijks naar de tandarts en af en toe een behandeling door de masseur c.q. fysio alias kraker want ook dat is niet verkeerd. Dit hele pakket verdienen ze, zij hebben hun baasje nu eenmaal niet voor het uitkiezen.

Als je beter wilt worden moet je veel trainen, net zoals bij andere sporten. Dit lukt niet alleen, ik heb een lieve vader die mij veel helpt. En een top juf die mij door alle lastige momenten heen loodst. Heb jij deze luxe ook?

Vaak hoor je van mensen die niets met de paardenwereld hebben, dat paardrijden geen sport is. Jij zit erop en je paard doet het werk. Nou dan zeg ik… huur eens een paard bij een manege en ga een ritje maken. Succes! Eerst maar laten zien wat je kunt en dan mag je er pas wat over zeggen.

Hoe kunnen jullie je hoofd leeg maken door te trainen? En hoe sport jij met dit warme weer?


Geplaatst door Serina Klein op 24 juli 2016  

comments powered by Disqus