Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Aileen heeft voor ons haar top 5 gemaakt!

5. Warme broodjes en chocolade in het weekend
Mijn man en ik vinden het belangrijk dat wij in het weekend samen rustig en luxe ontbijten. Wij nemen daar de tijd voor, dekken de tafel en praten met elkaar over wat ons bezig houdt. Dat doen wij altijd met warme broodjes, veel beleg, vers geperste jus en een gekookt eitje. Ondertussen voeren wij onze katten stukjes kaas, iets wat ze anders niet krijgen. Na het ontbijt gaan we standaard samen even op de bank zitten met een extra bakje koffie en een stukje chocolade. Gezellig met de katten erbij. Dan bespreken wij wat we dat weekend gaan doen.
 

4. Theater
Ik ben dol op theater voorstellingen en dan met name cabaret. Ieder jaar reserveer ik aan het begin van het theater seizoen in één keer alle kaarten voor de voorstellingen die ik wil zien. Afhankelijk van het aanbod ga ik daardoor zo'n 4 tot 7 keer per jaar naar het theater. Meestal ga ik met mijn man, dat is echt een avondje dat we samen uit zijn. Wij kunnen hier enorm van genieten. Soms moet je wel echt snel zijn want bekende shows zijn in korte tijd uitverkocht. Mijn man heeft wel eens op een zaterdagochtend heel vroeg in een lange rij gestaan voor een show van Jochem Meijer. Wanneer het om online reserveringen gaat dan zet ik de verkooptijd in mijn agenda en log ik ruim van te voren in zodat ik de kaarten kan bemachtigen. Maar dat hebben wij er voor over.

3. Flexibele werktijden
Omdat ik lange tijd 2 banen heb gehad (mijn fulltime baan en daarnaast mijn onderneming) ben ik minder streng geworden voor mijzelf wanneer het gaat om werktijden. Ik werk wanneer ik kan werken en zo werkt het ook met vrij nemen. Als een vriendin mij overdag echt nodig heeft dan zal ik naar haar toe gaan, werken kan ook in de avond. Mits ik geen vergaderingen op kantoor heb natuurlijk. De consequentie is dat ik vaak laat in de avond werk of zelfs in de nacht. Bij deadlines sla ik soms ook een nacht over. Zeker als ik weet dat ik daarna wat meer vrij kan plannen. Het is een voordeel dat in het bedrijf waar ik (nu nog) werkzaam ben flexibel omgaat werktijden. Dat vind ik prettig, een 9 tot 5 mentaliteit werkt niet bij mij.

2. Bepalen wie er belangrijk is
Ik ben er achter gekomen dat ik het veel fijner vind om mijn sociale contacten te beperken tot een kleine groep mensen. Op die manier kan ik diegene waar ik echt om geef meer aandacht geven, er zijn wanneer dat nodig is. Wanneer je veel vrienden hebt zijn er altijd wel mensen die je bewust of onbewust verwaarloost en dat wil ik niet. Bovendien snappen mijn vrienden het leven dat ik heb gekozen, ze weten wat ik doe. Hierdoor is er meer begrip wanneer ik veel werk en dat is fijn.

1. Ontslag nemen
Ik heb twee jaar lang fulltime gewerkt en daarnaast een blog (Prettybusiness.nl) onderhouden, wat inmiddels een bedrijf is geworden. Sinds ik vanuit mijn blog ook een boek heb uitgegeven (Strakke Rondingen, te koop via Bol.com) is het zo druk geworden dat ik mijn baan niet meer met mijn bedrijf (blog en boek) kon combineren. Ik heb lange tijd zoveel gewerkt, regelmatig zo'n 80 uur per week. De balans tussen werk en privé was totaal weg. Om die reden heb ik in juli besloten om mijn baan op te zeggen.       


Wie is Aileen?

Aileen Out is de eigenaresse van prettybusiness.nl Dit is de enige blog in Nederland dat zich focust op zakelijke mode en uiterlijke verzorging voor vrouwen én mannen. 

Aileen heeft een boek geschreven, Strakke Rondingen, deze is te koop via Bol.com.comments powered by Disqus