Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Top 5 van Ingelise

Ik ben Ingelise, een freelance journalist en blogger die op dit moment in Amsterdam woont. Een top vijf van mijn favoriete dingen in het leven… Wat is dat moeilijk! Ik heb namelijk heel erg veel fijne dingen om me heen en die ik mag doen. Daarom in totaal willekeurige volgorde: mijn favoriete vijf dingen waar ik me dagelijks mee mag omringen.

Muziek & festivals
Muziek vind ik niet alleen fantastisch om (live) naar te luisteren, ook vind ik het heerlijk om over te schrijven. Ik besteed er dan ook veel tijd aan op mijn blog! Ik heb het voorrecht om heel veel concerten en festivals te mogen bezoeken, om veel artiesten te spreken en om de mooiste muziek te horen. Dat laatste doe ik vooral via Spotify, maar ik ben ook bijna wekelijks wel op een concert te vinden.

In de zomer staat mijn leven vol met festivals. Rock Am Ring, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Welcome To The Village, ik waan me dan een paar dagen, terwijl ik in mijn tentje bivakkeer, in een totaal andere wereld. Een wereld vol lieve mensen, heel veel goede muziek, vaak zon én lekker eten.

Eten
Eten is dan ook meteen de tweede die in mijn top 5 staat. Wat ben ik dáár gek op. Ik kook heel graag en experimenteer veel. Behalve met vlees, ik ben namelijk geen kampioen in vlees bereiden én vind rauw vlees best een beetje smerig…

Daarom eet ik dat eigenlijk alleen als ik lekker uit eten ga. Ik ga graag net even wat duurder uit eten om heerlijke gerechten voorgeschoteld te krijgen met de lekkerste wijnen, bieren of cocktails erbij. Ik kan enorm genieten van nieuwe dingen proeven en ontdekken wat je allemaal met bepaalde ingrediënten kunt. Om vervolgens weer zelf de keuken in te duiken.

(Alleen) op reis gaan
Willekeurig de trein of het vliegtuig pakken naar een grote stad of een afgelegen plek, ik ben nergens liever dan onderweg. Hoewel ik thuis op de bank met een kop thee ook enorm kan waarderen, word ik er altijd heel blij van om met een rugzak met alleen de nodige spullen erop uit te trekken. Al is het maar een dagje strand.

Maar ook langer en vooral alleen onderweg zijn vind ik fijn. In maart ging ik een week alleen naar Malaga en in november heb ik alweer een reisje naar Londen geboekt. Je bent alleen en daarom van niemand afhankelijk. Je kunt doen wat je wil, en hoeft niet te doen wat je niet wil. Ultieme vrijheid. Alleen het alleen uit eten gaan is de eerste paar keer even wennen.

Mijn werk
Als freelance journalist mag ik verschrikkelijk veel leuke dingen doen. Festivals, interviews, maar ook in ingewikkelde kwesties die in de wereld spelen duiken. Ik heb al de meest bijzondere dingen gedaan die ik anders nooit zou doen: van de Love & Marriage Beurs tot in mijn eentje naar Pinkpop. Alles lijkt ineens mogelijk!

Vrienden & familie
Last maar zeker niet least zijn vrienden en familie. Ik heb een groot sociaal leven én een grote familie, op beide ben ik echt gek. Hier komt een cliché: ik weet niet wat ik zonder ze moet. Ze zijn er om te lachen en om te huilen, om mee uit de band te springen of serieus mee te zijn. Om mee te praten en om stil te zijn. Ben je al moe van de cliché's? Dan begrijp je 't vast!