Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Top 5 van Lauri

Ik ben een enorme voorstander van het kijken naar de positieve dingen in het leven. Toen ik een oproepje zag waarin werd gevraagd of mensen hun top vijf geluksmomentjes wilde delen, voelde ik me gelijk aangesproken. In een wereld vol armoede, racisme, vluchtelingen, oorlog, corrupte mannen in pak en misdaad is het soms makkelijker om te zeggen dat de wereld naar de knoppen is. Wat een heel stuk moeilijker is, is om nog steeds al het mooie in deze wereld te zien. Ik wil iedereen uitdagen om de moeilijke weg te nemen en niet te vluchten in negatieve gedachte, want het leven is zo mooi, je hoeft alleen maar goed te kijken!

Mijn top vijf van geluksmomentjes staat niet op volgorde, van elk klein ding word ik even blij. Maar je moet toch ergens beginnen, dus bij deze… Nummer 1:

Kattenkwaad
Waar ik enorm van kan genieten, is wanneer mijn katten gekke streken uithalen. Ik lig het gros va de dag op bed en dat kan soms nogal saai zijn. Net op de momenten waarop ik denk “Nou, kan mijn dag nog saaier?!”, springt er een kat op bed met grote ogen en begint door het huis te racen. Of de ander komt luid mauwend heel  trots aangelopen omdat ze een muis heeft gevangen. Een stoffen muis dan wel, maar goed, als kattenmama ben je toch trots hihi.

Storm
“Hè storm!?” zal je nu waarschijnlijk denken… Ja, ik word altijd dolgelukkig van storm. Weet je nog die hagelbuien die op het nieuws kwamen een paar weken terug waarbij alle kassen in Brabant kapot gehageld zijn? Ik genoot ervan! Het water kwam toen via het bad naar boven, het huis van opa en oma stond blank, onze auto had wat deuken door de hagelstenen, maar dat zijn allemaal dingen die de verzekering dekt. Zo nuchter ben ik dan wel, het zijn ten slotte maar spullen. En het is toch geweldig om te zien wat de natuur kan doen? Het zonnetje is lekker, maar niks is zo gaaf als een onweersbui die de hele stad verlicht!

Dé perfecte blog schrijven
Ik denk dat de bloggers onder ons dit zeker zullen beamen. Het geeft zo’n goed gevoel om een blog te schrijven waarvan je na afloop denkt “Deze blog had niet beter gekund.” Zo’n blog waarvan de foto’s goed gelukt zijn, je geen enkele spelfout ontdekt hebt en waarin je precies dat verteld hebt wat je wilde vertellen en het nog goed overkomt ook. Ik kan weken lang trots zijn op dat soort blogs en elke keer wanneer ik hem dan weer zie staan op mijn website, voel ik weer dat trotste gevoel opborrelen.

Pakketjes sturen
Ik heb een groepje vriendinnen, die over heel Nederlands verspreid wonen, met wie ik vaak pakketjes over en weer stuur via de post. Dat is heel leuk om te doen. Het begint al in de winkel (de HEMA of de Action meestal hihi). Daar ga ik op zoek naar de leukste stickers, knutselspulletjes, kaarten en hebbedingetjes, om te versturen. Daarna pak ik alles leuk in en versier ik het pakketje. Ik kan daar een hele dag mee bezig zijn. Ik probeer het pakketje zo persoonlijk mogelijk te maken. De ene houdt meer van stempels, de ander van gekke sokken, weer iemand anders is helemaal weg van washi tape, ga zo maar door. Het is elke keer een uitdaging om weer iets nieuws te bedenken en dat maakt het leuk! Ook het krijgen van zo’n pakketje is echt gaaf. Je ziet gewoon dat er heel veel werk en liefde in zit en dat maakt je blij.

Iets gaafs vinden in de kringloopwinkel
Zeker één keer per maand probeer ik eventjes naar de kringloopwinkel te gaan. Het is even wennen aan de rommel, maar wanneer je goed zoekt, kom je de mooiste dingen tegen. Zo vond ik laatst een fotolijst voor een poster die ik op wilde hangen, een Perzisch kleed om een krabpaal van te maken, een paar hele mooie borden om van te eten en een leuk potje om zelfgemaakte bodylotion in te doen.  De totaalprijs was nog minder dan dat ik in de winkel voor één product zou betalen en door tweedehands te winkelen zorg je ervoor dat producten een tweede leven krijgen en help je dus mee met het verkleinen van afval. En wanneer je tweedehands kleding koopt (die er vaak nog zo goed als nieuw uitzien en na één keer wassen ook helemaal schoon zijn), hoef je niks nieuws in de winkels te kopen en draag je dus ook niet bij aan de kledingindustrie die kinderen van 5 voor 2 cent per dag kleding in elkaar laat zetten. Alleen al daarom word ik blij wanneer ik tweedehands shop.


Wie is Lauri?

Hoi hoi, ik ben Lauri, een 18 jarige Brabantse meid die blogt op www.littlenotes.nl. Op mijn blog bespreek ik bijna elk onderwerp, maar positief in het leven staan staat centraal. Wil je meer van mij lezen of meer over mij weten? Neem dan zeker een kijkje op mijn blog :-)