Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Top 5 van Patricia

Vandaag mag ik mijn top vijf van mooiste momenten met je delen. Ik probeer je mee te nemen naar hele afwisselende momenten die ik als mooi, bijzonder of waardevol ervaar.

5. Gezelligheid met vrienden
Verder kan ik ook enorm genieten van gezellige avonden met vrienden. Uit eten gaan, ’s avonds buiten zitten op de oprit met een drankje of een avond bordspellen spelen. Zolang het maar gezellig is, dan kan ik daar enorm van genieten. En nee, dan hoeft het niet altijd maar lang leve de ongein te zijn, serieuze gesprekken kunnen ook weleens heel fijn zijn. Of gewoon even je hart kunnen luchten en merken dat je niet de enige bent die over bepaalde dingen op een bepaalde manier denkt. Gewoon je mening filteren en daar een medestander in vinden is al heel erg fijn natuurlijk.

4. Natuur en geschiedenis
Ik kan enorm genieten van lange wandelingen in de natuur. En die zijn er in onze omgeving genoeg. Tuinbouw, weilanden, kastelen, monumenten. Ik vind het mooi om te zien wat de omgeving hier zoal te bieden heeft. Zowel rondom onze wijk als ook in de wijk zelf, waar momenteel veel vernieuwd en verbouwd wordt. Wandelen kan mij ook helpen om gewoon even mijn hoofd leeg te maken. Gewoon even helemaal nergens mee bezig zijn, behalve voetje voor voetje te verplaatsen. Af en toe even stilstaan om een bord te lezen. Of me te verdiepen in de geschiedenis van Slot Schaesberg, waar ik ook actief ben als vrijwilliger.

3. Muziek
Een van mijn grote passies is muziek. Ik zing wekelijks in een koor. Dat koor is min of meer een soort van tweede familie. Wij zingen in het koor hele uiteenlopende nummers. Van popmuziek tot musical, Engelstalig, Duitstalig, dialect, eigenlijk vanalles. Alleen Nederlandstalig helaas niet, omdat men binnen het koor vind dat dat voor geen meter klinkt als je Limburgers Nederlands laat zingen. Goed, het volkslied is daarop een uitzondering (soms worden we gevraagd om bijvoorbeeld bij de huldiging van de gedecoreerden te zingen met Koningsdag)

Naast zingen heb ik vorig jaar voor het eerst zelf een nummer geschreven voor, en daar is hij weer: Bjarne Tim. Dit nummer is overigens op mijn blog te vinden.

2. Klantencontact
Ik werk als postbezorger bij PostNL en ben dus veel op straat. Daarbij kom je automatisch ook vaak in contact met mensen die in de wijk wonen, of mensen die bijvoorbeeld de weg zoeken. Soms komen mensen met een klacht of een vraag over een verwacht poststuk, op andere momenten willen ze gewoon een praatje. De meest gehoorde uitspraken naar ons zijn toch wel: “Wat een weer hé” en “Rekeningen en blauwe enveloppen mag je houden.” Ik lach er dan meestal maar om, maar vooral die opmerkingen over het weer zijn soms weleens heel irritant. Vooral natuurlijk als het pijpenstelen regent. Maar bovenal vind ik het klantencontact toch altijd wel fijn met de mensen in mijn wijk.

1. Bjarne Tim
Nu zou ik een lijstje kunnen maken met vijf mooie momenten die ik met mijn zoon mee maak, maar dat is dan weer niet leuk om te lezen. Daarom zet ik gewoon alles met betrekking tot mijn zoon op 1. De geboorde, de doop, de vele knuffels, lachmomenten, maar ook de ondeugd van Bjarne Tim. Het is gewoon heerlijk om dat allemaal mee te mogen maken.Wie is Patricia

Patricia is een trotse moeder en eigenaresse van patricianeemtjemee.nl.