Enjoy beautiful moments

Hoe breng jij je drukke privé- en werk leven in balans?

Wat hebben we genoten!

Dit jaar laat een vakantie geboekt. Ik vind het erg spannend met alles wat er gebeurt in de wereld. Maar eindelijk is het zover en gaan we toch op avontuur. Voor het eerst met het gezin naar een camping. Meestal gaan we naar een park of een hotel. Omdat we wat luxe toch altijd wel erg fijn vinden. Ik weet dat ik klein was dat ik de camping geweldig vond. Maar de tijden zijn natuurlijk veranderd.

Gaan we kamperen of kramperen?
Auto overvol beladen, banden gecheckt, benodigde papieren mee en de tank vol. Op naar Frankrijk, bonjour, paraplu, portemonnee, croissant. Ja hoor, we kunnen gaan.
Er heerste enige spanning in de auto, zal ons karretje het 900 kilometer volhouden, was het voor de jongens niet een te lange reis en kunnen we ons verstaanbaar maken mocht het nodig zijn.

Maar het vooruitzicht was zo goed dat de angst al snel weg ebde. Bij de Franse grens toch een kleine hindernis die past in de tijd waarin we leven. We werden omgeleid en moesten langs militairen met het geweer in de aanslag, die op een rij stonden en controles uitvoerden. Een indrukwekkend gezicht, moet ik zeggen. Maar voor de rest ging de heenreis, die we in tweeën hadden geknipt, voorspoedig.

Waar ben ik beland?
De eerste stop was Peronne, waar ik een verrassingshotel had geboekt. Eenmaal aangekomen, eerst op zoek naar de ingang, alles zat op slot. We liepen een rondje om het gebouw. Ken je dat gevoel? Dat je even denkt, waar ben ik beland. Toch maar even op de ramen kloppen en daar kwam een vriendelijke, jonge man aangelopen, die zijn best deed om ons alles haarfijn in het Engels met een Frans accent, uit de doeken te doen. De informatie was enorm.

De auto kon op een privé parkeerplek staan. Wat erg fijn gevoel gaf, want de geparkeerde auto’s langs de weg zagen er niet echt schadevrij uit. De koffer, gevuld voor een nacht brachten we naar de kamer, die een attractie opzich was. De jongens ‘wauw stapelbedden’, wij ‘geen televisie en de bedden moeten nog worden opgemaakt’, het leek wel een ouderwetse herberg. Wat heb ik nu toch geboekt. Even zitten, en dan accepteren, het is maar voor een nachtje. Eerst tijd voor wat cultuur op te snuiven.

Op naar het cultuursnuiven en een plekje om te eten. Slenterend door de straat snoefden twee politieauto’s ons voorbij. Er sprongen politiemannen met kogelvrij vesten uit. Dat was even schrikken, ik kreeg een rilling door mijn lijf... Er gebeurt zoveel, je houdt toch alles in de gaten. Dit keer een ordinaire burenruzie, gelukkig. We vonden de pizzeria, geadviseerd door de hotelier. En ik kan niet anders zeggen dan heerlijk gegeten, al was de keuze beperkt.

Terug in de hotelkamer maakten we ons klaar voor de nacht. We lagen nog geen tien minuten of we hoorden luidruchtig geschreeuw, wat nu? De adrenaline sloeg weer aan en nieuwsgierig als we zijn, slopen we naar het raam. Een jong, vechtend stel die elkaar van alles toeschreeuwde. Niemand op straat reageerde, blijkbaar heel normaal in Peronne of was het de angst om te reageren. Met zo’n vraagstuk lig je toch even wakker en voor je het beseft zit je aan de ontbijttafel met een croissantje en een eitje.

Ja, dat Franse ontbijt is ook weer anders dan thuis. We hadden trek in een lekker Frans ontbijtje met een croissantje en een eitje. Maar dat liep even anders. We konden kiezen uit stokbrood of stokbrood met jam of pasta. Dan maar een stukje stokbrood met wat jam en een glaasje melk. Het is even niet anders, er zijn ergere dingen.

Op naar de camping waar onze stacaravan op ons stond te wachten. Het zag er goed uit. Er was veel te doen voor jong en oud. Het genieten begon al gauw. Wat een heerlijk vrij gevoel toch op de camping. Je camping smoking mag aan, de linker- en rechterhand is de vaatwasser. Smetvrees moet je opzij zetten. De scheet en het gesnurk van je buurman kan je horen. En je kan meegenieten van de huilende baby.

Ondanks dat hebben wij van alle dagen genoten. Wat hebben wij een heerlijke vakantie gehad, voor herhaling vatbaar!

Hoe wil jij je vakantie het liefst doorbrengen? Ga je weg of blijf je thuis en onderneem je van alles of doe je het liefst niets?


Geplaatst door Serina Klein op 26 augustus 2016